نشریه قرآنی سراج منیر

نشریه قرآنی سراج منیر گامی است ناچیز در مسیر نورانی و بی انتهای قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام

نشریه قرآنی سراج منیر

نشریه قرآنی سراج منیر گامی است ناچیز در مسیر نورانی و بی انتهای قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام

نشریه قرآنی سراج منیر

باسمه تعالی
سعی حقیر در این وبلاگ این است که در حد توان آشنایی بیشتری نسبت به ارزشمندترین یادگاران پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله و سلم) یعنی قرآن کریم و اهل بیت (علیهم السلام) پیدا کنیم و در مسیر بندگی و تقرب به خدای متعال به دامان آن دو ثقل الاهی تمسک جوییم که راهیابی به حقیقت بندگی جز از طریق آن دو ، میسر نمی گردد.(واحد قرآن و عترت علیهم السلام مدرسه حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف)

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۵ آبان ۰۱، ۱۵:۲۲ - شاگرد بنّا
    احسنت
نویسندگان

یک اتفاق بزرگ

پنجشنبه, ۲ بهمن ۱۳۹۳، ۰۵:۳۴ ب.ظ


بسم الله الرحمان الرحیم

دیشب یک خبر تکان دهنده فضای واقعی و مجازی را دچار زلزله ای مهیب کرد آنچنانکه در مدت کوتاهی اکثر خبرگزاری های مهم حتی علی رغم میل باطنیشان نتوانستند از کنار آن به سادگی عبور کنند.

و خبر این بود:

نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی

این نامه در حقیقت دعوتنامه ای است که ظرافت ، خیر خواهی ، صراحت و نورانیت دعوت انبیای الاهی را در ذهن تداعی می کند ، چرا که دین در نزد خدا فقط اسلام بوده و هست و نامگذاری انسانها برای ادیان باعث تغییر در هدف مقدس دین و انبیای بزرگوار نخواهد شد .


آل‏ عمران : 19   «إِنَّ الدِّینَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلامُ وَ مَا اخْتَلَفَ الَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ إِلاَّ مِنْ بَعْدِ ما جاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْیاً بَیْنَهُمْ وَ مَنْ یَکْفُرْ بِآیاتِ اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ سَریعُ الْحِسابِ»

مسلماً دینِ [واقعى که همه پیامبرانْ مُبلّغ آن بودند] نزد خدا اسلام است و کسانى که کتاب آسمانى به آنها داده شده (مانند یهود و نصارى، در دینشان) اختلاف نکردند مگر بعد از آگاهى و علم، آن هم به خاطر ظلم و ستم در میان خود و هر کس به آیات خدا کفر ورزد، (خدا به حساب او مى‏رسد زیرا) خداوند، سریع الحساب است.

و اسلام یعنی تسلیم شدن در برابر دستورات پروردگار عالم که جز به خیر و نیکی و مصلحت بشر چیزی نیست.و همه ی انبیاء بدنبال همین بودند.

امام خامنه ای جوانان را دعوت به مطالعه مستقیم و بدون واسطه ی قرآن کریم و سیره و روش نورانی زندگی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله می کنند همان دعوتی که خدای متعال از همه بعمل می آورد.

محمد : 24   «أَ فَلا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ»
آیا در قرآن نمى‏ اندیشند [تاحقایق را بفهمند]

الفتح : 29   «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ»

محمد فرستاده ی خداست.

اما چه فرستاده ای

الأنبیاء : 107   «وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمینَ»

و تو را جز رحمتى براى جهانیان نفرستادیم‏.

الأحزاب : 21   «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی‏ رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»
یقیناً براى شما در [روش و رفتار] پیامبر خدا الگوى نیکویى است‏.

چون حضرت محمد صلی الله علیه و آله و معجزه جاودانش آمده اند نه برای زمان و مکان و مردمان محدودی بلکه برای همه مردم در طول تاریخ در هر نقطه ای از عالم.

القلم : 52   «وَ ما هُوَ إِلاَّ ذِکْرٌ لِلْعالَمینَ»

در حالى که قرآن جز مایه تذکر و پند براى همه ی جهانیان نیست.


حالا بهتر متوجه می شویم چرا قرآن عزیز جلوی دوربینها توسط شیاطین به آتش کشیده می شود و کاریکاتور بزرگترین انبیای الاهی کشیده می شود و جلادانی خونخوار به اسم اسلام اجیر می شوند تا افکار و اذهان انسانها و بخصوص جوانان عالم را از حقیقت دور نگاه دارند.

در برهه ی سرنوشت ساز کونی نامه ی نورانی امام خامنه ای مرحمی است آرام بخش بر زخمهای متعدد در قلب و روحمان که نشان از کمکاری و کم غیرتی سیاستمداران کشورهای اسلامی در قبال فعالیت گسترده شیطان و اعوان و انصارش دارند.

اینک این شما و این نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی

بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم

به عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی

حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی مرا متقاعد کرد که درباره‌ی آنها مستقیماً با شما سخن بگویم. من شما جوانان را مخاطب خود قرار میدهم؛ نه به این علّت که پدران و مادران شما را ندیده می‌انگارم، بلکه به این سبب که آینده‌ی ملّت و سرزمینتان را در دستان شما میبینم و نیز حسّ حقیقت‌جویی را در قلبهای شما زنده‌تر و هوشیارتر می‌یابم. همچنین در این نوشته به سیاستمداران و دولتمردان شما خطاب نمیکنم، چون معتقدم که آنان آگاهانه راه سیاست را از مسیر صداقت و درستی جدا کرده‌اند.

سخن من با شما درباره‌ی اسلام است و به‌طور خاص، درباره‌ی تصویر و چهره‌ای که از اسلام به شما ارائه میگردد. از دو دهه پیش به این سو ــ یعنی تقریباً پس از فروپاشی اتّحاد جماهیر شوروی ــ تلاشهای زیادی صورت گرفته است تا این دین بزرگ، در جایگاه دشمنی ترسناک نشانده شود. تحریک احساس رعب و نفرت و بهره‌گیری از آن، متأسّفانه سابقه‌ای طولانی در تاریخ سیاسی غرب دارد. من در اینجا نمیخواهم به «هراس‌های» گوناگونی که تاکنون به ملّتهای غربی القاء شده است، بپردازم. شما خود با مروری کوتاه بر مطالعات انتقادی اخیر پیرامون تاریخ، می‌بینید که در تاریخنگاری‌های جدید، رفتارهای غیر صادقانه و مزوّرانه‌ی دولتهای غربی با دیگر ملّتها و فرهنگهای جهان نکوهش شده است. تاریخ اروپا و امریکا از برده‌داری شرمسار است، از دوره‌ی استعمار سرافکنده است، از ستم بر رنگین‌پوستان و غیر مسیحیان خجل است؛ محقّقین و مورّخین شما از خونریزی‌هایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیّت و قومیّت در جنگهای اوّل و دوّم جهانی صورت گرفته، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند.

این به‌خودی‌خود جای تحسین دارد و هدف من نیز از بازگوکردن بخشی از این فهرست بلند، سرزنش تاریخ نیست، بلکه از شما میخواهم از روشنفکران خود بپرسید چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله بیدار و آگاه شود؟ چرا بازنگری در وجدان جمعی، باید معطوف به گذشته‌های دور باشد نه مسائل روز؟ چرا در موضوع مهمّی همچون شیوه‌ی برخورد با فرهنگ و اندیشه‌ی اسلامی، از شکل‌گیری آگاهی عمومی جلوگیری میشود؟

شما بخوبی میدانید که تحقیر و ایجاد نفرت و ترس موهوم از «دیگری»، زمینه‌ی مشترک تمام آن سودجویی‌های ستمگرانه بوده است. اکنون من میخواهم از خود بپرسید که چرا سیاست قدیمی هراس‌افکنی و نفرت‌پراکنی، این‌بار با شدّتی بی‌سابقه، اسلام و مسلمانان را هدف گرفته است؟ چرا ساختار قدرت در جهان امروز مایل است تفکر اسلامی در حاشیه و انفعال قرار گیرد؟ مگر چه معانی و ارزشهایی در اسلام، مزاحم برنامه‌ی قدرتهای بزرگ است و چه منافعی در سایه‌ی تصویرسازی غلط از اسلام، تأمین میگردد؟ پس خواسته‌ی اوّل من این است که درباره‌ی انگیزه‌های این سیاه‌نمایی گسترده علیه اسلام پرسش و کاوش کنید.

خواسته‌ی دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوری‌ها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بی‌واسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضاء میکند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن میگریزانند و میترسانند، چیست و چه ماهیّتی دارد. من اصرار نمیکنم که برداشت من یا هر تلقّی دیگری از اسلام را بپذیرید بلکه میگویم اجازه ندهید این واقعیّت پویا و اثرگذار در دنیای امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود. اجازه ندهید ریاکارانه، تروریست‌های تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند. اسلام را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اوّل آن بشناسید. با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن (صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلّم) آشنا شوید. من در اینجا مایلم بپرسم آیا تاکنون خود مستقیماً به قرآن مسلمانان مراجعه کرده‌اید؟ آیا تعالیم پیامبر اسلام (صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم) و آموزه‌های انسانی و اخلاقی او را مطالعه کرده‌اید؟ آیا تاکنون به جز رسانه‌ها، پیام اسلام را از منبع دیگری دریافت کرده‌اید؟ آیا هرگز از خود پرسیده‌اید که همین اسلام، چگونه و بر مبنای چه ارزشهایی طیّ قرون متمادی، بزرگترین تمدّن علمی و فکری جهان را پرورش داد و برترین دانشمندان و متفکّران را تربیت کرد؟

من از شما میخواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی‌های موهن و سخیف، بین شما و واقعیّت، سدّ عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بیطرفانه را از شما سلب کنند. امروز که ابزارهای ارتباطاتی، مرزهای جغرافیایی را شکسته است، اجازه ندهید شما را در مرزهای ساختگی و ذهنی محصور کنند. اگر چه هیچکس به‌صورت فردی نمیتواند شکافهای ایجاد شده را پر کند، امّا هر یک از شما میتواند به قصد روشنگریِ خود و محیط پیرامونش، پلی از اندیشه و انصاف بر روی آن شکافها بسازد. این چالش از پیش طراحی شده بین اسلام و شما جوانان، اگر چه ناگوار است امّا میتواند پرسش‌های جدیدی را در ذهن کنجکاو و جستجوگر شما ایجاد کند. تلاش در جهت یافتن پاسخ این پرسش‌ها، فرصت مغتنمی را برای کشف حقیقت‌های نو پیش روی شما قرار میدهد. بنابراین، این فرصت را برای فهم صحیح و درک بدون پیشداوری از اسلام از دست ندهید تا شاید به یمن مسئولیّت‌پذیری شما در قبال حقیقت، آیندگان این برهه از تاریخ تعامل غرب با اسلام را با آزردگی کمتر و وجدانی آسوده‌تر به نگارش درآورند.

 

سیّدعلی خامنه‌ای

۱۳۹۳/۱۱/۱


بازتاب نامه رهبر انقلاب در برخی از رسانه های خارجی در 12 ساعت گذشته :

خبرگزاری فرانسه نوشت رهبر معظم ایران از جوانان غرب خواست تا اسلام را مطالعه کنند و « در واکنش به سیل پیش‌داوری‌ها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بی‌واسطه از این دین به دست آورید.»

 

نشریه فارین پالیسی نوشت رهبر ایران در نامه‌ای سرگشاده و غیر منتظره به جوانان اروپا و آمریکا اظهار داشت: اصرار نمی‌کنم که برداشت من یا هر تلقّی دیگری از اسلام را بپذیرید بلکه می‌گویم اجازه ندهید این واقعیت پویا و اثرگذار در دنیای امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود.

 

شبکه بلومبرگ نوشت آیت الله خامنه ای رهبر ایران از جوانان غرب خواست درباره اسلام پیش داوری نکنند.

 

نیویورک مگزین نوشت رهبر ایران از جوانان غرب خواست تا با ذهن باز درباره اسلام تفکر کنند وی در نامه‌ای سرگشاده نوشت: از شما می‌خواهم اجازه ندهید با چهره‌پردازی‌های موهن و سخیف، بین شما و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بیطرفانه را از شما سلب کنند.


لطفا حقیر را از نظراتتان محروم نکنید

التماس دعا

ابراهیم سامانی


  • ابراهیم سامانی

سخنان

نظرات  (۳)

آداب تلاوت قرآن
حضرت آیةالله شیخ محمد تقی آملی(قدس‌سره) می‌فرمودند: من در بحث فقه آیةالله سیدعلی‌آقا قاضی شرکت می‌کردم. روزی از ایشان پرسیدم: ما می‌خوانیم و می‌شنویم که عده‌ای هنگام قرائت قرآن کریم، آفاق پیش روی‌شان باز می‌شود و غیب و اسرار برای آن‌ها تجلی می‌کند، درحالی‌که ما قرآن می‌خوانیم و چنین اثری نمی‌بینیم؟!
مرحوم قاضی مدت کوتاهی به چهره من نظر کرد، سپس فرمود: بلی! آن‌ها قرآن کریم را تلاوت می‌کنند با شرایط ویژه، رو به قبله می‌ایستند، سرشان پوشیده نیست، کلام‌الله را با هر دو دست‌شان بلند ‌می‌کنند و با تمام وجودشان به آن‌چه تلاوت می‌کنند، توجه دارند و می‌فهمند جلوی چه کسی ایستاده‌اند؛ اما تو قرآن را قرائت می‌کنی درحالی‌که تا چانه‌ات زیر کرسی رفته‌ای (آن روزها هوا بسیار سرد بود) و قرآن را روی زمین می‌گذاری و در آن می‌نگری!
آیةالله شیخ محمدتقی آملی می‌گفت: بلی، من همین‌طور قرآن می‌خواندم و زیاد به قرائت آن می‌پرداختم، مثل این که مرحوم قاضی مراقب و ناظر وقت قرائتم بوده است. بعد از این ماجرا با تمام وجود به سویش شتافتم و ملازم جلسه‌هایش شدم.
منبع: هزار و یک حکایت اخلاقی
http://ofogh.hawzahqom.ir/news/hawzahqom_22656/333158/%D8%A2%D8%AF%D8%A7%D8%A8+%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%88%D8%AA+%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86+
پاسخ:
ممنون از مطلب خوبتان
با سلام خیلی خوب و مفید بود 
                                                  باتشکر
پاسخ:
سلام علیکم
از اینکه به سراج منیر سر زدید ممنونم.
التماس دعا
با سلام خیلی خوب و مفید بود 
                                                  باتشکر
پاسخ:
سلام علیکم
از اینکه به سراج منیر آمدید از شما تشکر می کنم .

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی