ماء معین
الملک : 30 «قُلْ أَ رَأَیْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ ماؤُکُمْ غَوْراً فَمَنْ یَأْتیکُمْ بِماءٍ مَعینٍ»
بگو: به من خبر دهید اگر آب مورد بهره بردارى شما [چون آب رودها، چشمهها، سدها و چاهها] در زمین فرو رود [تا آنجا که از دسترس شما خارج گردد] پس کیست که برایتان آب روان و گوارا بیاورد؟!
تفسیر
کلمه" غور" به معناى فرو رفتن آب در زمین است، و کلمه" معین" به معناى آب جارى در روى زمین است. و معناى آیه این است که: مرا خبر دهید اگر آب شما به زمین فرو رود، و روى زمین آبى نماند، چه کسى است که در روى زمین برایتان آب جارى سازد؟
ترجمه تفسیر المیزان/ ج19/ 612
تأویل
عن أبی جعفر- علیه السّلام- فی قول اللّه- تعالى-:قُلْ أَ رَأَیْتُمْ (الآیة) فقال: هذه نزلت فی الإمام القائم- علیه السّلام-. یقول: إن أصبح إمامکم غائبا عنکم لا تدرون أین هو، فمن یأتیکم بإمام ظاهر یأتیکم بأخبار السّموات و الأرض و حلال اللّه و حرامه. ثمّ قال: و اللّه، ما جاء تأویل هذه الآیة، و لا بدّ و أن یجیء تأویلها.
امام باقر علیه السلام در باره این آیه فرمودند : این آیه در باره امام قائم نازل شده است و مى فرماید: اگر امام شما از چشمها پنهان گردد، و نمى دانید کجاست؟
چه کسى براى شما امامى مى فرستد که اخبار آسمانها و زمین، و حلال و حرام خدا را براى شما شرح دهد".سپس امام باقر علیه السلام فرمود:" به خدا سوگند تاویل این آیه هنوز نیامده ولی سرانجام حتما خواهد آمد.
تفسیر کنز الدقائق و بحر الغرائب ج13 367