دعا برای طلب فرزند
چه کسی راست می گوید؟
پرسش
با نازایی چه کنیم؟
پاسخ
متاسفانه امروزه با اولین نشانه های نازایی یا زایمان پرخطر که در خانواده بروز می کند افکار نادرستی ... از هر طرف بخصوص اطرافیان زن و شوهر جوان را احاطه می کند و روند زیبای زندگی را دچار اختلال می کند اما با مشاهده و دقت در قانون اساسی زندگی که راهگشای واقعی مشکلات است در می یابیم که نظر خالق و پروردگار عالمیان که همه چیز در ید قدرت اوست چیز دیگری است اگرچه آن نازایی ذاتی هم خواست خداست (شوری /50) ولی همان خدا خود راه حل را هم ارائه فرموده و آن نازایی را هم درمان می کند شاید یک دلیلش همین نزدیک تر شدن بنده به خدایش باشد آنهم بواسطه دل شکسته و دعای خالصانه اش همانند حضرت زکریا و حضرت ابراهیم علیهما السلام.و البته نباید انتظار داشت که در همه موارد این نتیجه حاصل شود شاید در بعضی موارد صلاح زوجین به بچه دار نشدنشان باشد همانطور که در ایه 50 سوره شوری به آن تصریح شده.
خدای مهربان با دعای خالصانه حتی نازایی را هم شفاء داده و درمان می فرماید حضرت زکریا علیه السلام در دوران پیری برای بچه دار شدنش دعا می کند با اینکه همسرش هم سالخورده است هم توانایی فرزند دار شدن را ندارد و از زمان بچه دار شدنش گذشته بوده البته همانطور که گفته شد این کلیت ندارد:
مریم : 5 «وَ إِنِّی خِفْتُ الْمَوالِیَ مِنْ وَرائی وَ کانَتِ امْرَأَتی عاقِراً فَهَبْ لی مِنْ لَدُنْکَ وَلِیًّا»
و همانا من پس از خود از خویشاوندانم بیمناکم، و همسرم نازا بوده است، پس مرا از سوى خود فرزندى عطا کن.
با این حال او از خدا فرزند پاک و صالح طلب می کند:
آلعمران : 38 «هُنالِکَ دَعا زَکَرِیَّا رَبَّهُ قالَ رَبِّ هَبْ لی مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاءِ»
در آنجا بود که زکریا [با دیدن کرامت و عظمت مریم] پروردگار خود را خواند، گفت: پروردگارا! مرا از سوى خود فرزندى پاک و پاکیزه عطا کن، یقیناً تو شنواى دعایى.
و باز هم دعا می کند (اصرار بر دعا):
الأنبیاء : 89 «وَ زَکَرِیَّا إِذْ نادى رَبَّهُ رَبِّ لا تَذَرْنی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثینَ»
و زکریا را [یاد کن] زمانى که پروردگارش را ندا داد: پروردگارا! مرا تنها [و بیفرزند] مگذار و تو بهترین وارثانى.
و در نهایت خدای متعال دعای آن پیامبر سالخورده و بزرگوار را اجابت فرمود ، به دلیل اینکه همیشه در کار خیر پیش قدم بود و خدا را با معرفت ، فروتنی و خشوع عبادت می کرد:
الأنبیاء : 90 «فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَ وَهَبْنا لَهُ یَحْیى وَ أَصْلَحْنا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ کانُوا یُسارِعُونَ فِی الْخَیْراتِ وَ یَدْعُونَنا رَغَباً وَ رَهَباً وَ کانُوا لَنا خاشِعینَ»
پس [نداى] او را اجابت کردیم و یحیى را به او بخشیدیم و نازایى همسرش را براى وى درمان نمودیم (زیرا) آنان همواره در کارهاى خیر مى شتافتند، و ما را از روى امید و بیم مى خواندند، و پیوسته در برابر ما فروتن بودند.
توجه:
دعای حضرت ابراهیم برای فرزند دار شدن که خدا آن دعا را مستجاب فرمود و در سالخوردگی ،آن پیامیر اولوالعزم را دارای فرزند صالح گردانید:
الصافات : 100 «رَبِّ هَبْ لی مِنَ الصَّالِحینَ»
پروردگارا! مرا فرزندى که از صالحان باشد عطا کن.
یک حدیث زیبا:
عن النّبىّ صلى الله علیه و آله قال : الولدُ کبدُ المؤمن إن ماتَ قبلَهُ صارَ شَفِیعاً لَهُ و إن ماتَ بعدَهُ یَستَغفِرُ لهُ فَیَغفِرُ اللَّهُ لهُ.
پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: «فرزند، جگر گوشه مؤمن است. اگر پیش از او بمیرد شفیع مؤمن مى گردد و اگر بعد از او بمیرد براى مؤمن استغفار مى کند و خداوند مؤمن را مى آمرزد.»
جامع أحادیث الشیعة (للبروجردی) ؛ ج26 ؛ ص622
التماس دعا یاعلی علیه السلام