محبوبیت حفظ
در میان راههای متنوع انس و ارتباط با قرآن کریم حفظ قرآن جایگاه ویژهای دارد به گونهای که امام صادق (علیه السّلام ) در مقام دعا از خداوند میخواهد که حفظ قرآن را محبوب وی گرداند:
اَللهُمَّ فَحَبِّبْ اِلَیْنا حُسْنَ تِلاوَتِهِ وَ حِفْظَ آیاتِهِ.الکافی ج/2 ص/574
بار خدایا! نیکو تلاوت نمودن قرآن و حفظ آیاتش را محبوب ما بگردان.
اهتمام نسبت به حفظ قرآن :
با وجود تمام تلاشها هنوز حفظ قرآن در کشور ما به مرز قابل قبول نرسیده است، زیرا یکی از راههای ترویج فرهنگ قرآن و مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام، اهتمام نسبت به برنامههای قرآنی و حفظ آن است.
چه خوب است هر یک از ما مسلمانان مقداری از وقت خود را به حفظ آیات و سُوَر قرآن اختصاص دهیم و آن را توشهای برای زندگی جاوید خود قرار دهیم. حافظهای که در آن آیات قرآن جای گرفته است فکر گناه را در خود جای نمیدهد. لذا چنین انسانی رفته رفته انسانی الهی میشود و استحقاق پیدا میکند تا از دستاوردهای ویژهای برخوردار گردد.
برخی از دستاوردهای بسیار مهم حفظ قرآن
1. حافظ قرآن مشمول آمرزش الهی :
رسول بزرگوار اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلم) میفرماید:
«مَنْ قَرَأَ الْقُرْآنَ عَنْ حِفْظِهِ ثُمَّ ظَنَّ اَنَّ اللهَ تعالی لا یَغْفِرُ لَهُ فَهُوَ مِمَّنِ اسْتَهْزَءَ بِآیاتِ اللهِ». مستدرک الوسائل ج ۴ ص ۲۶۹
هر کس قران را از حفظ بخواند سپس گمان کند که خدای متعال او را نمی آمرزد پس او از کسانی است که ایات خدا را به تمسخر گرفته است.
2. همراهی با سفیران الهی:
صادق آل محمد ـ علیهم السّلام ـ ششمین پیشوای معصوم ما میفرماید:
«اَلْحافِظُ لِلْقُرْآنِ الْعامِلُ بِهِ مَعَ السَّفَرَهِ الْکِرامِ الْبَرَرَهِ». الکافی ج ۲ ص ۶۰۳
حافظ قرآن که به آن عمل مىکند،(هم رتبه)با فرشتگانِ پیغامبری که بزرگوار ونیکوکار هستند می باشد.
3. درجات حافظ در بهشت:
آورنده قرآن، پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:
عَدَدُ دَرَجِ الْجَنَّهِ عَدَدُ آیِ الْقُرْآنِ، فَاِذا دَخَلَ صاحِبُ الْقُرْآنِ الْجَنَّهَ قیلَ لَهُ اقْرَأْ وَارقَ، لِکُلِّ آیَهٍ دَرَجَهٌ، فَلا تَکُونُ فَوْقَ حافِظِ الْقُرْآنِ دَرَجَهٌ. مستدرک الوسائل ج ۴ ص ۲۳۱
تعداد درجات بهشت به تعداد آیات قرآن است پس همراه همیشگی و حافظ قرآن هنگامی که وارد بهشت می شودبه او گفته می شود بخوان و بالا برو برای هر آیه ای درجه ای است پس بالاتر از حافظ قرآن درجه ای نیست.